onsdag 26 augusti 2009

Om min telefon

som för tillfället befinner sig på okänt ställe på känd ort.

Jag har jobbat hela dagen idag, så när som en stund mitt på dagen då jag var hemma, bytte kläder och rastade hunden. Först jobbade jag på mitt jobb, och efter besöket hemma har jag jobbat på makens jobb. De håller på att flytta, så jag ställer upp med mina starka armar och otroliga organisationsförmåga. Mycket uppskattat, från min sida i alla fall, jag har håvat in två portioner mat och en taxiresa för detta. Kommer bli stenrik!

Hur som helst, någon gång under dagen försvann min telefon. Jag var alldeles säker på att den låg här hemma på sängen, tills för en stund sedan när jag kom hem och insåg att så inte var fallet. Jag har gått genom hela lägenheten och den finns inte här.

Min telefon är en liten genial grej. Jag kan liksom logga i i ett program på nätet och be det att hitta min telefon. Vips, så visar den en karta med en blå ring på, inom vilken telefonen bör befinna sig. Den visar att telefonen finns någonstans i närheten av den nya lokal som företaget maken jobbar på håller på att flytta till. Nästa geniala grej är att man kan skicka meddelande till telefonen genom denna lilla tjänst på nätet. När telefonen tar emot det så låter den, en alldeles speciell signal, i två minuter. Smart, om telefonen är i närheten så att man kan lokalisera den genom att höra den. Svårt när den är i Malmö och jag i Lund.

Nu har jag försök att få tag på min arbetsknarkande man och hans minst lika arbetsknarkande kollega, via mail för att be dem gå ut i bilen och kolla om telefonen är där, eller om den ligger någon annanstans i närheten av lokalen. Men det är ju stendött i den änden. De bygger server och då, då står hela världen stilla.

Ett problem kvarstår, hur fan ska jag vakna imorron. Jag använder ju telefonen som väckarklocka...

Om någon undrar vad det är för genial telefon jag har så kan jag meddela att det är en iPhone. Tjänsten som gör att man kan hitta den heter, mycket passande, Find My iPhone och ingår i MobileMe. Som också kan synkronisera kontakter, bokmärken, kalendrar, användas för att lägga upp hemsidor skapade i iWeb och myyycket annat. Väl investerade pengar, om ni frågar mig. Fungerar även med PC, men varför liksom. Livet blir ju så mycket lättare med Äpplen omkring sig!

2 kommentarer:

Robert sa...

Två små observationer.

1) Telefonen låg mellan passagerarstolen och mitt konsolen. Ganska lätt lokaliserad när den låg där och lät.

2) Det är svårt att ta emot mail när man står med mail-servern i handen. Eller händerna rättare sagt. =)

// Robert

Mally sa...

Tre äpplen om dagen håller doktorn borta :D
/Malin Å