tisdag 15 september 2009

Om vänskap

Det finns vänner, och så finns det Vänner!

Min underbaraste vän är en Vän. En sådan som sticker ut från mängden. En sådan som man aldrig råkar missa när man räknar upp sina vänner. En sådan som snarare kommer först. En sådan som är en så nära vän att hon räknas till familjen. En sådan som man kan prata om allt med. En sådan som säger till en när man beter sig som en skit. En sådan som ber om ursäkt när hon har betett sig som en skit. En sådan som förstår att vänner är sådana som man kan bete sig som en skit mot ibland, om man pratar om det efteråt och går vidare. En sådan som drar av en täcket för att kolla om man onanerar. En sådan som man kan berätta hemligheter för utan att riskera att alla andra i den lilla byn på landet vet om det dagen efter. En sådan som man vet finns där även när livet trasslar ihop sig och man inte kan höras dagligen.

Men nu var det alldeles för länge sedan vi sågs. Sist jag såg henne hade hon på sig en rosa klänning. I händerna hade hon en bukett blommor och en tom (!) handväska. Då var hon min tärna. Till helgen har vi bestämt date. Det gör att mina mungipor trotsar gravitationen rejält mycket!

2 kommentarer:

Eva-Marie sa...

Det finns inget dyrbarare än äkta vänskap - den består genom livets alla skeden. Härligt att du har en såm riktig VÄN. KRAM

Emma sa...

Det har du helt rätt i. Och jag är så glad att jag har en sådan vän. Jag har flera vänner. Men just denna, hon sticker ut lite extra! :)