torsdag 11 februari 2010

Om snö

Jodå, vi har snö i Lund också.

Det är ett jävla gnäll på den här snön. Folk vill ha vår hit, och snöfan dit. Jag förstår inte resonemanget. Det är ju vinter, på vintern! Så här års brukar vi ha fått slask, geggamoja, mörka dagar rakt genom, gnäll över den globala uppvärmningen som gör att vi inte får någon snö, pulkor som torkar sönder i källare och andra förråd. Men i år, i år gott folk har vi fått en vinter. Snö så långt ögat kan nå. Ljust och vackert, värsta ljusterapin att bara gå ut. Minusgrader, så det är pudersnö vi pratar om, inget slask, bara snö. Ingen geggamoja. Berättade jag hur ljust det är? Pulkan har visserligen spruckit, men vem fan bryr sig? Och global uppvärmning, den kan väl göra sitt på sommaren istället? Eller? Och om inte detta skulle vara nog, tänk på sommaren. Denna kalla vinter har reducerat antalet fästingar och andra kryp radikalt. Plus att alla de som gör nya vägar, de kommer ha jättemycket att göra hela sommaren för att laga alla tjälskott som kommer bli i vägarna. Det är ju bra, jobb är bra!

Så hörrni, lite positivitet. Det är faktiskt bara februari!

Och hunden, han älskar det!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, älskar snö och vinter. Saknar små barn att åka pulka och skridskor med! Vill bara upplysa om att fästingarna dör inte, det pga snödjupet. Det är väl det tråkigaste med denna vinter. En på mitt jobb har plockat fästingar på sina hundar. Det är visserligen jakthundar, de har närkontakt med rådjuren, kan kanske va därför

Malin Å sa...

Världen ser helt plötsligt ren ut igen.. :) Och så är ju det bästa av allt, att få gå in och värma sig under en filt i soffan med varm choklad efter att ha varit ute och fluffat runt bland flingorna!

Emma sa...

Håller med er båda!
Fästingarna dör inte ut helt, men deras förökning blir inte lika explosiv när det är ordentligt kallt på vintern.

Anonym sa...

Som sagt med fästingarna.... jag fördrar slask å hatar snö, hellre slask o ösregn. Men inte snööö.

Håller inte med dig Emma här. GFram med solen!!!

/ Leontine