söndag 28 februari 2010

Hemma!

Efter en vecka i solen, och ett par nätter i lilla byn på landet, så är både vi och hunden hemma igen. Det är skönt att vara hemma. Bajsa på sin egen toalett, sova i sin egen säng, internet och andra bekvämligheter man valt att ha i sitt hem liksom. Men det finns också en baksida med att komma hem. Kylskåpet är tämligen tomt, tvättkorgen är överfull, en massa grejer ligger framme som måste stoppas in på sina platser för att man ska kunna sova i sin goa säng... jobbigt. Man kan lyfta på röven och fixa ordning lite i rappet, för att sedan kunna slappa tills jobbeveckan börjar imorgon. Eller så kan man sätta sig i varsin kontorsstol, läsa i fatt bloggar på nätet, läsa tidning på nätet, kolla på filmer på nätet, använda internet till allt annat än att betala räkningarna, vilket var anledningen till att man satte sig vid datorn i först hand... Det kan man göra, det går hur bra som helst, faktiskt.

Hunden, han ligger i soffan. Han vankade lite av och an när vi kom hem, undrade om det verkligen inte var så att man får fri tillgång till att ligga i sängen när man varit lämnad i över en vecka. Sedan gick ha och la sig. Han har tydligen sprungit en hel del i veckan, och det syns, han har gått ner i vikt. Lite mullig dalmatiner är nu en pinnsmal dalmatiner. Dietmaten ska vi blanda ut med vanlig mat från och med nu. För nu, nu gott folk, nu börjar vårens träning, både för mig och hunden! Dock tänkte jag att jag skulle blanda ut min vanliga mat med dietmat.

Tögraderna har gjort att vintern numera ser ut som en helt vanlig skånsk vinter, med undantag för det stoora högarna med snö som ligger lite varstans (läs: överallt).

Nä, om man skulle packa upp...

Inga kommentarer: