torsdag 21 januari 2010

Om sunt förnuft

De senaste dagarna har Sverige upplevt en stor förtroendekris. Allt som står på Facebook är inte sant! Grupper kan byta namn. Grupper kan inte skänka en massa pengar till en jordbävningskatastrof. Folk är inte alltid vilka de utger sig för att vara. Föräldrar måste berätta med ett kopierat statusmeddelande att de älskar sina barn. Och tjejer sprider korkade saker som inte killarna får veta - mitt i jämställdhetsdebatten så ska man berätta sitt födelsedatum eller sin civilstatus i kryptiska statusmeddelanden. Jag fnissar mig nästan hysterisk så jävla duktigt vi lurar dem.

Vad hände med kritiskt tänkande? Vad hände med sunt förnuft? Vad händer om socialen tar alla barn vars föräldrar inte kräker ut sin kärlek i ett statusmeddelande? Var ska alla barnen bo? Vad hände med att inte prata med främlingar som bjuder på godis?

Jag förstår varför folk är rädda för vad som kan hända som konsekvens av barnens internetanvändande. För trots allt så är det ju fortfarande så att genom sig själv känner man andra.

1 kommentar:

Malin Å sa...

Men det är ju så himla underbart att vi lever i cybervärlden, vi har vänner som vi umågs med i cybervärlden... Man känner folk för att man läser deras bloggar och håller koll på deras fejsbookstatus, man känner folk man känner igen på namn eller bild -helst såna du som max skulle heja på på stan, men aldrig komma dig för att stanna och prata med. Du sportar i cybervärlden, du shoppar i cybervärlden, du pluggar på nätet, du kan till och med promenera på gatan på nätet genom hitta.se:s nya funktion.. människor gör ta mej fan allt online. Vad hände med att träffas och ta en fika? En kaffe är inte lika kul över msn, inse det alla, snälla! En vän på riktigt (IRL för att alla ska fatta) är värld mer än 500 vänner på fejsbook! Oj.. vilket långt inlägg det blidde.. :) (du=inte du ämma, du= dumma allmänna folk!)