fredag 9 oktober 2009

Om hösten

Det är en intressant tid på året nu. Hösten.

Framförallt är det väldigt roligt att se vad folk har på sig. En del kommer med full vintermundering, andra ser sommarklädda ut i t-shirt, shorts och sandaler. Samma dag, samma temperatur. Så olika klädsel.

Jag tror det beror på två saker, det uppenbara, hur varm man är i sig själv. Men också vilken tid på dygnet man stigit upp. Lite kläder = sovmorgon. Vintermundering = uppe i ottan.

9 kommentarer:

Julia sa...

Du Ämma, det tror jag faktiskt du har helt rätt i! Känner själv hur jag anpassar min klädsel på hur dags jag går upp. Som idag har jag en tunika och leggins, då jag började 10.25, resten av veckan har jag suttit invirad i ton av kläder.

Malin Å sa...

Sen beror det nog lite på om man är en sån hålla-kvar-sommaren-så-länge-som-möjligt-person, eller en som faktiskt gillar höst och kyla :)
Själv älskar jag alla årstider, men hösten ligger snäppet högre än de andra.. nu får man mysa inne i soffan, tända ljus och njuta av väldiga väderväxlingar!
Trampa på frostbitna löv, gömma sig undan regnet eller sitta i solen och dricka kaffe på balkongen..
aaaaahhh..
Bara en sak som saknas, KAREOKEKVÄLLEN :P
tihi..

Emma sa...

Ah, karaoken. Den kommer. Vid tillfälle!

Malin Å sa...

:D

Leontine sa...

Jag är en vägra vinter o höst!!! Det e sommar o jag ska inte ha stövlar o jacka,,, kör på med mina ballerina och utan jacka. Kan erkänna att det e lite kyligt och folk kollar konstig på mig, men jag pallar inte stänga in mig i kylan. Sen är jag väldigt varmblodig också.

Leontine

Emma sa...

Leontine, du sabbar mina teorier om att jag kan se på folk om de har sovit länge eller inte. Eller så är du en sjusovare, och försöker bara bortförklara det med armboldighet!

Anonym sa...

Oavsett om jag kliver upp tidigt eller sent så rättar jag mig inte efter vädret. Jag bor i en källare o hinner inte gå upp å kolla ut vad det är för väder varje morgon. Kliver alltid upp vid sju, iomed att jag jobbar 8-5 nu för tiden. jag vet inte om solen skiner, om det snöar eller om det regnar. det blir en trevlig eller otrevlig överaskning varje morgon. Ibland ger jag mig o springer ner igen o hän
mtar paraply eller jacka. men oftast hinner jagg inte byta eller hämta.

Spännande och opraktiskt... men men

Leontine sa...

Leontine skrev föregående inlägg

Emma sa...

Såklart! Du är undantaget som bekräftar regeln!