torsdag 30 juli 2009

Om toaletter

Vi är och hälsar på släkter. På övernattning hos moster tänkte jag på toaletter. Ämnet kom upp när hennes toalett inte spolade ordentligt. Utan att vara vulgär kan jag väl påstå att den lämnade en souvenir efter mig. Mindre mysigt. Jag fick vänta en stund, och sen spola igen. Det är egentligen inget problem, men det slog mig att detta aldrig händer hemma, bara borta. Sedan slog det mig att det är för att vi har en sådan knapp som man kan trycka på och hålla inne tills man tycker att man har spolat färdigt.

En annan sak som skiljer vår toalett där hemma från toaletter överallt annars är att vi har en rörelsesensor som strömbrytare på väggen. Det var kanon när vi renoverade och jag allt som oftast kutade runt med tapetklister, färg och annat kletigt på händerna och slapp kleta det på strömbrytaren för att lyset skulle tändas. Det känns mindre bra när man är på besök hos släkten och ser ut som ett fån när man står och vinkar på strömbrytaren och undrar varför inte ljuset tänds.

Dagens fråga, varför finns det saker som heter likadant i grupp som i specifik form (vafannudetheter). Som kor. Det går kor på den ängen. Det säger man även om det är både kor och tjurar som går där och betar. Och toalett. Jag menade verkligen inte att vi har en rörelsesensor i toaletten, utan på toaletten.

Inga kommentarer: